Het Rotterdams Milieucentrum organiseert sinds 2010 de cursus Milieucoach. Het is een praktische cursus van 4 avonden over energiebesparen en duurzaamheid in eigen huis met veel aandacht voor hoe je deze informatie kan overbrengen.

De eerst volgende cursus is ONLINE op dinsdagochtenden 13 april, 20 april, 27 april en 4 mei  (vanaf 10.00 uur). Je kunt zich HIER aanmelden.

Certificaat
Na de cursus ontvangen de deelnemers een certificaat. Met het certificaat kunnen de Milieucoaches voorlichting geven (dat is niet verplicht) in eigen netwerk. Zoals in de straat of buurt, bij een vereniging of in de kamer van de wijk. De Milieucoaches maken hierbij gebruik van een e.koffer met demonstratiemateriaal, de besparingsladder en de opZuinig!-quiz. De cursus Milieucoach is gratis. De cursussen gaan over energiebesparen en duurzaamheid in huis ook en het betrekken van uw (mede-)bewoners. Dus de cursus Milieucoach is ook uiterst geschikt voor leden van Vereniging van Eigenaren (VVE) en huurders – bewonersgroepen!

Trainers
Vorig jaar (2020) leidde het Milieucentrum ook nieuwe trainers op. Trainers van de milieucoaches. Deze trainers organiseren weer nieuwe cursussen in de stad. Het Rotterdams Milieucentrum leidt al sinds 2009 Milieucoaches op Rotterdam.

Certificaat

Na afloop ontvangen de deelnemers het certificaat Milieucoach.

In totaal werden er meer dan 350 bewoners (!) opgeleid tot milieucoach die voorlichtingen gaven in de Rotterdam wijken.

Data

In verband met de coronacrisis kunnen we nu geen cursussen organiseren. Zodra er meer bekend is, zullen we hier locaties, tijden en andere bijzonderheden vermelden.

Promotiefilmpjes Milieucoaches