Het Rotterdams Milieucentrum organiseert sinds 2010 de cursus Milieucoach. Het is een praktische cursus van 4 cursusbijeenkomsten over energiebesparen en duurzaamheid in eigen huis met veel aandacht voor hoe je deze informatie kan overbrengen (en gratis!).

Nieuwe cursussen. In de ochtend op dinsdag 4, 11, 18 oktober en 1 november (09.30 uur) in wijkgebouw de Nieuwe Banier aan de Banierstraat. Avondcursus op woensdag 28 september, 5, 12, 19 oktober (19.30 uur) in de Volksuniversiteit Rotterdam aan de Heemraadssingel.

Aanmelden door het een mailtje te sturen naar: info@rotterdamsmilieucentrum.nl.

Certificaat

Na de cursus ontvangen de deelnemers een certificaat. Met het certificaat kunnen de Milieucoaches voorlichting geven (dat is niet verplicht) in eigen netwerk. Zoals in de straat of buurt, bij een vereniging of in de kamer van de wijk. De Milieucoaches maken hierbij gebruik van een e.koffer met demonstratiemateriaal, de besparingsladder en de opZuinig!-quiz. De cursus Milieucoach is gratis. De cursussen gaan over energiebesparen en duurzaamheid in huis ook en het betrekken van uw (mede-)bewoners. Dus de cursus Milieucoach is ook uiterst geschikt voor leden van Vereniging van Eigenaren (VVE) en huurders – bewonersgroepen!

Trainers
Vorig jaar (2020) leidde het Milieucentrum ook nieuwe trainers op. Trainers van de milieucoaches. Deze trainers organiseren weer nieuwe cursussen in de stad. Het Rotterdams Milieucentrum leidt al sinds 2009 Milieucoaches op Rotterdam.

Certificaat

Na afloop ontvangen de deelnemers het certificaat Milieucoach.

In totaal werden er meer dan 650 bewoners (!) opgeleid tot milieucoach die voorlichtingen gaven in de Rotterdam wijken.

Data

In verband met de coronacrisis geven we de cursus online totdat het weer mogelijk is bij elkaar te komen.

Promotiefilmpjes Milieucoaches