Handige tips die u de winter door helpen!!

radiatorfolie

Hoe plak je radiatorfolie achter de CV.

Radiator folie
Dit is een glimmende folie die achter de radiator geplakt wordt. Iedereen kan dat makkelijk zelf doen. De warmte van de radiator verdwijnt daardoor niet meer in de muur. De folie weerkaatst de warmte terug de kamer in. De radiator geeft dan voelbaar meer warmte. De thermosstaat kan flink omlaag. Dat scheelt veel in de gasrekening.

Een pak radiatorfolie kost ongeveer €25 en bespaart zeker € 50 per jaar op de stookkosten: tussen 10% en 15 % van de gasrekening als alle radiatoren beplakt zijn. Er is wel veel verschil in kwaliteit in radiatorfolie. Zie de weblinks hieronder voor de verschillende mogelijkheden. Op het filmpje laat de groende klusjesman zien hoe u de radiator folie makkelijk zelf kunt aanbrengen in huis.

Hieronder vindt u links naar sites waar de radiatorfolie te koop is:

www.tonzon.nl
www.bol.com (radiator folie)
www.bespaarbazaar.nl/radiatorfolie
www.gamma.com
www.karwei.nl

tochstrips

Tochtstrips plakken met de groeneklusjesman.

Tochtstrips
Als we tocht voelen in huis weten we dat daar warmte weglekt. Warmte waar we wel voor betalen. Tocht ontstaat meestal bij deuren en ramen die niet helemaal goed sluiten. Ook door de brievenbus komt vaak koude lucht naar binnen. Tochtstrips zijn er in verschillende maten. Ze zijn poreus en zacht en worden op de deurpost geplakt waar het tocht. Of langs ramen waar het tocht. Deuren en ramen kunnen nog steeds makkelijk open en dicht. Maar als ze dicht zijn komt er geen koude lucht meer door de kieren naar binnen.

Brievenbusborstel
Aan de binnenkant van de brievenbus kan een borstel geschroefd worden. Die borstel houdt de warmte binnen terwijl de post gewoon door de bus gegooid kan worden. Een rol tochtstrip kost ongeveer €5 - € 7,50 voor 25 meter. Daarmee bespaart u per jaar ongeveer €100 op de gasrekening.

Hieronder vindt u links naar sites waar tochtstrips en brievenbusborstels te koop zijn:

www.bespaarbazaar.nl
www.karwei.nl
www.energiebespaarshop.nl/tochtwering/tochtband

electriciteit
[/fusion_builder_row_inner]

De Groeneklusjesman vervangt lampen met veel zuinigere ledlampen.

De Groeneklusjesman vervangt lampen met veel zuinigere ledlampen
De Groene Klusjesman plaats standby-killers en draait ledlampen in.
Intussen zijn (ook sfeervolle verlichtende) ledlampen overal te koop.

isolatie

Thermoskussens onder de vloer en leidingingen isoleren.
De Groene Klusjesman op bezoek bij Saad die zijn huis duurzaam aan het verbouwen is. Er komen thermoskussens onder de vloer en leidingen worden geïsoleerd. Dit zijn klussen die (als u een beeeetje handig bent) samen met de buurman zeker zelf kan doen. We willen niet al teveel reclame maken voor bedrijven maar in dit geval gaat het om zeer specifiek materiaal dat in deze vorm en kwaliteit alleen door de firma Tonzon wordt geleverd.

[/fusion_builder_row_inner]
waterbesparing

Besparen op water met de groene klusjesman.

Een waterbesparende douchekop

Je merkt er niks van en toch minder waterverbruik. In het filmpje laat de groende klusjesman zien hoe u de waterbespaarders en de douchekop makkelijk zelf kunt aanbrengen in huis.

Waterbesparing: waterbespaarder, douchekop, douchecoach
In alle leidingen in Nederland stroomt drinkwater. Een gemiddeld gezin met 2 à 3 personen gebruikt ongeveer 105.000 liter water per jaar en betaalt daar ongeveer € 141 voor. Omdat we in de douche en de keuken vaak warm water gebruiken merken we het ook in de gasrekening als we veel water gebruiken. Met een waterbespaarende douchekop en waterbespaarders in de kranen kunnen we water, gas en geld besparen zonder dat we daar zelf veel van merken. De waterbespaarders voegen lucht toe aan de waterstraal. De straal blijft dus even krachtig maar u gebruikt minder water en minder gas.

Een waterbespaardende douchekop kost ongeveer € 9. U bespaart daarmee per jaar € 54 op de water en gasrekening. De waterbespaarders kosten nog geen €0,75 per stuk. Als u een waterbepaarder aanbrengt in 4 kranen bespaart u daarmee ongeveer €80 per jaar.

De douchecoach is een zandloper die u op de tegels in de douche plakt. De zandloper is na 5 minuten doorgelopen. Zo ziet u hoe lang u onder de douche staat. Door 1 minuut minder te douchen bespaart u ruim €50 per jaar.

Hieronder vindt u doorlinks naar sites waar de waterbespaarders te koop zijn:

www.wattnou.nl
www.onlinebespaarshop.nl/waterbespaarders
www.handigbesparen.nl/water-besparen
www.groene-energiewinkel.nl/Water/Douche
www.energiebespaarshop.nl/go-green/waterbesparing

verbouwen

Thermoskussens onder de vloer en leidingingen isoleren

De Groene Klusjesman op bezoek bij Saad die zijn huis duurzaam aan het verbouwen is. Er komen thermoskussens onder de vloer!

Waar koop je die?
www.tonzon.nl

(zie hieronder ook het Tonzon filmpje)
>

verbouwen

Ophangen van wintergordijnen

De Groene Klusjesman op bezoek bij Angelique om 'wintergordijnen' op te hangen. Dit zijn dubbele gordijnen. Een zilverkleurig gordijn komet achter het gewone gordijn en houdt zo de warmte tegen. De gordijnen zijn oorspronkelijk bedoeld voor de verduistering maar zijn ook om de warmte in huis te houden. Een mooie groene tip!

hennep2

Dakisolatie

De Groene Klusjesman op bezoek bij Mimi die haar dak "winterklaar" wilt hebben. Er zijn veel verschillende materialen om mee te isoleren. Mimi besloot samen met de Groene Klusjesman om met hennep te isoleren, een puur natuurlijk materiaal. "Hennep werkt lekker en isoleert goed" aldus de Groene Klusjesman maar er zijn ook niet-natuurlijke materialen waarmee je kunt isoleren.

METEN = WETEN

Meten = weten. Ziehier in één oogopslag wat je bespaart.
Alles wat je kunt doen in euro's en kg's CO. Bespaar mee!

CURSUS MILIEUCOACH

Een praktische cursus voor iedereen over energie- en water besparen. Na afloop ontvangen de deelnemers het certificaat Milieucoach. Doe mee!

OVERZICHT VAN TIPS

Klik hier voor nuttige tips hoe jij thuis eenvoudig kan besparen. Wees niet alleen zuinig op je portemonne maar ook zuinig op ons milieu.