zonnepanelenStroom uit zonlicht is duurzaam omdat bij de productie van elektriciteit geen broeikasgassen en schadelijke stoffen vrijkomen. Inmiddels zijn er Nederland meer dan duizend aanbieders van zonnepanelen actief. Het is een hele klus om hieruit te kiezen. En, is uw dak wel geschikt? Waar moet u echt op letten bij de aanschaf? Hoe vindt u de beste deal?
Milieucentraal geeft u een klein steuntje in de rug. Lees HIER meer over de aanschaf van zonnepanelen.

Wilt u onafhankelijk advies op maat dan kunt u ook bij Milieucentraal terecht op de Advies op maat website. Het invullen van dit gratis Advies op Maat van Milieu Centraal kost enkele minuten. Daarna weet u of uw dak geschikt is voor zonnepanelen. Zo ja: Hoeveel panelen passen er dan op? Wat kost het? Hoeveel kunt u besparen op uw elektriciteitsrekening? Zonnepanelen.groen.1

Nog een aantal ‘zonnetips’ voor u op een rij:

  • Voor het plaatsen van zonnepanelen heeft u geen vergunning nodig. Uitzonderingen gelden voor monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Doe altijd navraag bij de gemeente of kijk op Omgevingsloket.
  • Zorg bij installatie van zonnepanelen bij voorkeur voor ventilatieruimte tussen de panelen en het dak, en rond de omvormer. Zo voorkomt u dat ze teveel opwarmen en daardoor minder efficiënt werken. Zonnepanelen zijn ook goed te combineren met een groendak.
  • Milieu Centraal heeft een handige checklist gemaakt voor het gesprek over de offerte; daarin vind je nog meer aandachtspunten.
  • Wil je gratis Advies op maat of meer informatie over warm water op zonne-energie? Kijk dan op Zonneboiler.
  • Sinds kort kun je als particulier de btw op aanschaf en installatie van zonnepanelen terugvragen van de Belastingdienst. Lees hoe eenvoudig dit is op Btw op zonnepanelen terugvragen.

(Bron tips: Milieucentraal)

Weblinks naar:
Informatie over de koop van zonnepanelen
Advies op maat
Zonneboiler
Btw op zonnepanelen terugvragen