Meer weten over: Energie besparen, financiering, websites, verbouwen en zonnepanelen

Energie besparen

Energiebesparen kan op vele manieren

Door de thermostaat een paar graden lager te zetten, apparaten uit te zetten in plaats van ‘standby‘ of door het nemen van kleine maatregelen niet zoveel kosten zoals radiatorfolie te gebruiken achter de radiatoren of tochtstrips aan te brengen. Waterbesparende douchekoppen besparen niet alleen op water maar ook op gas (of elektriciteit).  Maar ook door op de energielabels te letten van huishoudelijke apparaten of door zuiniger te wassen. Bespaartips kun je vinden op onze ‘meetlat‘.

Ook grotere maatregelen zijn mogelijk, zoals gevelisolatie, dakisolatie, vloerisolatie en (drie)dubbelglas.

Overstappen?
Energieprijsvergelijkers adviseren consumenten om niet over te stappen naar een andere energieleverancier. Normaal gesproken is december juist dé maand om over te stappen, maar dit jaar zit er door de energiecrisis en het daardoor magere aanbod weinig beweging in de markt.

De energieprijzen zijn enorm gestegen. Veel consumenten merken dat in de portemonnee. Wat is er aan de hand? En waar doe je verstandig aan als je contract nu afloopt? De Consumentenbond beantwoorden de meest gestelde vragen. Lees HIER verder op de website van de Consumentenbond. Met meer informatie over het energieprijsplafond.

Energiebesparen groot

Energiebesparen klein