Portefeuillehouder Marit van der Riet reikte de certificaten uit (2011)

Ook in de deelgemeente Feijenoord zijn er nu een aantal milieucoaches. 15 vrouwen van de stichting ‘Kracht van de Vrouw’ werden de afgelopen maanden geschoold in het geven van advies en voorlichting over energie – en waterbesparing, duurzaam schoonmaken, voedsel en afval. In een cursus van vier bijeenkomsten leerde ze ook hoe een boodschap over te brengen aan een groep. De nieuwe milieucoaches kregen zondag 3 april uit handen van portefeuillehouder Marit van der Riet (Milieu) hun coachcertificaat uitgereikt.

E.koffer
Ook overhandigde portefeuillehouder Van der Riet de zogenaamde e.koffer, een koffer vol demonstratiemateriaal zoals ledlampen, radiatorfolie, besparende douchekoppen, standbykillers etc. De nieuwe milieucoaches gaan nu eerst in eigen kring, straat en buurt kleine bijeenkomsten organiseren.

Miliecoaches
De komende maanden wil het Milieucentrum zo’n 30 milieucoaches opleiden in de deelgemeente Feijenoord. Iedere milieucoach bereikt dan weer tussen de 30 en 100 bewoners in hun eigen buurt met voorlichting over zuiniger omgaan met elektriciteit, gas en water. Uiteraard worden de coaches hierbij volop ondersteund door het Milieucentrum.
Ook in de deelgemeenten Noord, Delfshaven en Charlois zijn en worden cursussen opgestart. Feijenoord.opzuinig.2

Groene Klusjesman
De Groene Klusjesman van opZUINIG! komt de komende maanden in verschillende Rotterdamse straten langs met praktische tips over energie – en waterbesparing.
De tips worden uitgezonden op Cineac Milieu TV maar zijn ook te zien op YouTube: http://www.youtube.nl/opzuinig.
De GroeneKlusjesMan kan in de straat worden uitgenodigd, met een mailtje naar: info@milieucentrum.rotterdam.nl, bellen kan ook op tel. 010 – 465 64 96.

Nieuwe cursussen
Er gaan binnenkort meer cursussen Milieucoach van start in de deelgemeente Feijenoord. Bewoners kunnen zich opgeven via info@milieucentrum.rotterdam.nl of bellen met 010 – 465 64 96. De cursus Milieucoach bestaat uit drie bijeenkomsten (en een excursie). Aan het eind van de cursus ontvangen alle deelnemers een certificaat milieucoach opZUINIG! Meer informatie op www.opzuinig.nl en tips op www.youtube.com/opzuinig.

Samenwerking
In opZUINIG! wordt samengewerkt met de Rotterdamse deelgemeenten Feijenoord, Noord, Charlois en Delfshaven, met de besparingswinkel WATTNOU?, het Rotterdams Climate Initiatieve, Welzijnsstichting NOORD+, Stichting Kracht van de Vrouw Feijenoord, Stichting Cleo-patria, Casa Tiberias, Stichting Kracht van der Vrouw, Casa Tiberias, Wijk – en Milieu TV VAN Cineac TV, Bureau OPZOOMER MEE! en vele wijk – en buurtorganisaties in Rotterdam.