In totaal werden het afgelopen half jaar 135 milieucoaches opgeleid (2011)

Op 11 november ontvingen 60 milieucoaches uit handen van portefeuillehouder Marit van der Riet (Deelgemeente Feijenoord) hun coach-certificaten. De coaches volgden een cursus opZuinig! bij hetRotterdams Milieucentrum. Ze kunnen nu zelfstandig voorlichtingen geven in eigen kring (buurt, vereniging, straat) over energiebesparing en duurzaamheid. De feestelijke uitreiking vond plaats op de Pannenkoekenboot tijdens de Dag van de duurzaamheid 11/11/11

135 coaches
In totaal werden het afgelopen half jaar 135 milieucoaches opgeleid in de deelgemeenten Noord, Delfshaven en Feijenoord. Ook in de deelgemeenten Schiebroek-Hillegersberg, Charlois en Hoogvliet gaan binnenkort cursussen van start. Zelfs woningcorporaties en huurdersverenigingen hebben interresse getoond in de cursus en de aanpak. De cursussen worden gegeven door Mimi Slauerhoff en Anna Maria Carbonaro. Projectleider opZuinig! is Mohamed Hacene.

Koffertje
De milieucoaches maken gebruik van een koffertje vol demonstratiemiddelen zoals ledlampjes, waterbesparende douchekoppen, radiatorfolie en isolatiematerialen. Ook delen ze een speciale opZuinig!-meetlat uit waarop je precies kunt zien wat besparing oplevert aan euro’s maar ook de vermindering van de CO2 (koolstofdioxide) in de lucht.

De voorlichtingen starten altijd met een leuke quiz over energie – en waterbesparing.

Groene Klusjesman
De website de www.opzuinig.nl is een hulpmiddel voor de coaches. De filmpjes op de site van de GroeneKlusjesMan worden vaak gebruikt bij de voorlichtingen die de coaches organiseren. De GroeneKlusjesMan staat, daar waar nodig, de milieucoaches technisch bij als ze specifieke vragen hebben over de toepassing van de diverse besparingsmaterialen.