KIO-0412Zaterdagmiddag 25 januari 2014 in het dakpaviljoen
Leden en/of bestuursleden van Verenigingen van Eigenaren zijn welkom op de Rotterdamse netwerkbijeenkomst van VvE’s met Energie. Bewoners die (samen met de buren) aan de slag willen met duurzaamheid in een appartementencomplex kunnen daar vaak advies en ondersteuning bij gebruiken! Daarom wordt de Rotterdamse netwerkbijeenkomst van ‘VvE’s met Energie’ zaterdagmiddag 25 januari georganiseersd in het Dakpaviljoen op het Schieblok, Schiekade 189. Deze bijeenkomst van ‘VvE’s met Energie’ is een onafhankelijk initiatief van het Rotterdams Milieucentrum, ondersteund door Energiesprong. Er wordt 25 januari een aantrekkelijk programma geboden.

Programma van de netwerkbijeenkomst VvE’s met energie

Waar begint het? 
Energiebesparing voor de VvE: Zonnepanelen of een nieuwe verwarmingsketel? Waar begint het? Wat zijn logische stappen en hoe maakt u een goed plan? Door:  Mieke Weterings.

Duurzaam idee 
Ik heb een duurzaam idee maar doen mijn buren ook graag mee? Op de algemene ledenvergadering heeft elke bewoner een stem. Hoe regel ik steun en enthousiasme voor mijn plannen bij mijn buren? Door: Mimi Slauerhoff en Carolien Hoogland

Mooi voorbeeld 
Een mooi voorbeeld: creativiteit en vasthoudendheid! In de Amersfoortse Surinamelaan staan vijf VvE-complexen uit 1958. Na ruim vijf jaar voorbereiding werden deze in 2011 van energielabel F naar label B gerenoveerd. In het verhaal laat bewoner Edgar van Groningen zien dat de problematiek van “complexe complexen” in elke stad speelt. Maar met enige creativiteit en vasthoudendheid zijn er interessante oplossingen te vinden!

Hoe doen andere VvE’s dat?
In de borreltijd na het programma is er ruim tijd om met andere VvE’s met een duurzaam plan, gedachten en ideeën uit te wisselen.

www.vvesmetenergie.nl