Weer negen enthousiaste Milieucoaches erbij! Vrijdag 4 december werden de certificaten uitgedeeld door Emile Van Rinsum, de directeur van het Rotterdams Milieu Centrum, in wijkgebouw Pier 80.

Het was de afgelopen maanden wel een cursus op ‘anderhalve meter’ en met ‘vallen en opstaan’ vanwege de coronamaatregelen. De cursus werd gegeven door trainer Saadet van Noppen (foto links) die in de bloemen werd gezet! Projectleider Mohamed Hacene deelde de tasjes met Opzuinig besparingsladders en quizzen uit en overhandigde de e.koffer aan het Taalbedrijf in Bospolder-Tussendijken (er zat uiteraard ook een sinterklaarcadeautje in).

De cursus

De cursus leidt op tot milieucoach. Het Rotterdams Milieucentrum organiseert sinds 2009 deze cursussen. Een praktische cursus van 4 avonden over energie – en duurzaamheid in eigen huis met veel aandacht voor hoe je deze informatie kan overbrengen. Na afloop ontvingen de deelnemers het certificaat Milieucoach. De afgelopen jaren zijn er ruim 380 (!) milieucoaches opgeleid in Rotterdam. Lees HIER meer.

De cursussen Milieucoach en de activiteiten in de wijk worden mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Rotterdam, Rotterdam Duurzaam, de Provincie Zuid-Holland en de Postcode Loterij