Groene Klusjesman: “Een brievenbusborstel en wat tochtstrips kunnen heel wat energie besparen!” Op het filmpje laat de Groene Klusjes Man zien hoe u de tochtstrips en de brievenbusborstel makkelijk zelf kunt aanbrengen in huis.

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded.
Ik Accepteer

Tochtstrips_1Tochtstrips
Als we tocht voelen in huis weten we dat daar warmte weglekt. Warmte waar we wel voor betalen. Tocht ontstaat meestal bij deuren en ramen die niet helemaal goed sluiten. Ook door de brievenbus komt vaak koude lucht naar binnen. Tochtstrips zijn er in verschillende maten. Ze zijn poreus en zacht en worden op de deurpost geplakt waar het tocht. Of langs ramen waar het tocht. Deuren en ramen kunnen nog steeds makkelijk open en dicht. Maar als ze dicht zijn komt er geen koude lucht meer door de kieren naar binnen.

Brievenbusborstel
Aan de binnenkant van de brievenbus kan een borstel geschroefd worden. Die borstel houdt de warmte binnen terwijl de post gewoon door de bus gegooid kan worden. Een rol tochtstrip kost ongeveer € 5 voor 25 meter (prijzen onder voorbehoud). Daarmee bespaart u per jaar ongeveer € 100 op de gasrekening.

In de meeste Doe-het-zelf warenhuizen en kluswinkels wordt dit materiaal verkocht.