Het Rotterdams Milieucentrum organiseerde de cursus Milieucoach tussen 2009 en 2018. Een praktische cursus over energie – en waterbesparen in eigen huis met veel aandacht voor hoe je deze informatie kan overbrengen. De cursus bestond uit vier bijeenkomsten. Na afloop ontvingen de deelnemers het certificaat Milieucoach. Met dit certificaat konden de Milieucoaches voorlichting geven over besparen. Voorlichtingen werden georganiseerd in eigen kring, uw straat of buurt, bij uw vereniging of het buurthuis. De Milieucoaches maakte hierbij gebruik van een e.koffer vol demonstratiemateriaal, de besparingsladder en de opZuinig!-quiz.
Uiteraard krijgen de coaches alle steun van het Rotterdams Milieucentrum!

Promotiefilmpje Milieucoaches

De cursussen gaan naast energiebesparen ook over het gezamenlijk opwekken van duurzame energie en het betrekken van (mede-)bewoners. Dus de cursus Milieucoach is uiterst geschikt voor Vereniging van Eigenaren (VVE) en voor huurdersverenigingen!

Cineac Milieu TV – Milieucoaches krijgen certificaat

U kunt zich opgeven voor de cursus via: info@milieucentrum.rotterdam.nl of bellen naar Mohamed Hacene of Emile van Rinsum: 010 – 4656496.

Milieucoaches Groene Vogel vrijwilligersprijs!Uitzending Cineac TV

Onderwerpen zijn:
– Gasverbruik
– Elektriciteitsverbruik
– Waterverbruik
– Voedsel koken/inkopen
– Wassen
– Afval
– Zelf of samen opwekken van Duurzame energie