Een waterbesparende douchekop. Groene Klusjesman: “Je merkt er niks van en toch minder waterverbruik“. De groende klusjesman laat zien hoe u de waterbespaarders en de douchekop makkelijk zelf kunt aanbrengen in huis.

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded.
Ik Accepteer

Waterbespaarders 2x en 1x doucheWaterbesparing: waterbespaarder, douchekop, douchecoach
In alle leidingen in Nederland stroomt drinkwater. Een gemiddeld gezin met 2 à 3 personen gebruikt ongeveer 105.000 liter water per jaar en betaalt daar ongeveer €141 voor. Omdat we in de douche en de keuken vaak warm water gebruiken merken we het ook in de gasrekening als we veel warm water gebruiken. Met een waterbespaarende douchekop en waterbespaarders in de kranen kunnen we water, gas en geld besparen zonder dat we daar zelf veel van merken. De waterbespaarders voegen lucht toe aan de waterstraal. De straal blijft dus even krachtig maar u gebruikt minder water en minder gas. Een waterbespaardende douchekop kost ongeveer tussen de €15 – € 25. U bespaart daarmee per jaar ruim €100 op de water en gasrekening. De waterbespaarders kosten nog geen €0,75 per stuk. Als u een waterbepaarder aanbrengt in 4 kranen bespaart u daarmee zo’n €80.

Douchecoach
De douchecoach is niet iemand die met u mee de douche ingaat. Het is een zandloper die u op de tegels in de douche plakt. De zandloper is na 5 minuten doorgelopen. Zo ziet u hoe lang u onder de douche staat. Door 1 minuut minder te douchen bespaart u ruim € 50 per jaar!