GroenestroomBelast het milieu minder dan grijze stroom
Iedereen kan bij het energiebedrijf een groene stroomcontract afsluiten in plaats van een contract voor grijze stroom. Groene stroom is afkomstig van waterkracht, windenergie, zonne-energie en belast het milieu minder dan grijze stroom.

Niet alle groene stroom is groen
Niet alle groene stroom is wat je ervan verwacht. Je kunt daadwerkelijk bijdragen aan vergroening van de energieproductie door te kiezen voor groene stroom uit Nederlandse wind of zon of door groene stroom te kopen bij een bedrijf dat investeert in duurzame energieopwekking. Milieu Centraal zet alles voor jou op een rij. Lees dit artikel.

Waterkracht
De ene soort groene stroom is vooral gebaseerd op waterkrachtcentrales in Scandinavië, de andere vooral op windenergie en biomassa in Nederland. De Scandinavische waterkrachtcentrales staan er al tientallen jaren. Hun bouw heeft niets te maken gehad met de vraag naar groene stroomcontracten.  waterkracht.1

Tips groene stroom
zonnepanelen

– Op het stroometiket van uw energieleverancier staat welke energiebronnen worden gebruikt voor de groene stroom en van welke leverancier.
– Minder stroom gebruiken levert het grootste voordeel op voor het milieu. Blijf besparen, ook al heeft u groene stroom.
– Maak zelf groene stroom: schaf zonnepanelen aan. Zie: zonnepanelen.
– Investeer direct in groene elektriciteit: wordt mede-eigenaar van een windmolen of mede-investeerder in een windpark zie: Windenergie.

Bron: www.milieucentraal.nl

Weblink:
Milieucentraal over groene stroom
Groene stroom is afkomstig van waterkracht, windenergie, zonne-energie en belast het milieu minder dan grijze stroom.
Kijk op de website van de Consumentenbond waar een vergelijking wordt gemaakt tussen stroomproducenten, oftewel wie is volgens de Consumentenbond de groenste stroomleverancier?