euro-teken
Bent u woningeigenaar en heeft u vanaf 15 augustus (2019) voor uw woning minimaal 2 energiebesparende isolatiemaatregelen laten uitvoeren? Vraag dan de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) voor eigenaar én bewoner aan. Dit doet u bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl).

Meer informatie over subsidies kunt u vinden op de website van Milieucentraal: subsidie energiebesparing eigen huis en www.verbeterjehuis.nl. Wilt u als Vereniging van Eigenaren (VvE) energie besparen in uw gebouw en appartement(en)? Vraag dan de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) aan. Ook dit doet u bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl). VvE’s kunnen nog gebruikmaken van deze regeling tot en met 31 december 2022, kijk voor meer informatie op: www.rvo.nl/subsidies-regelingen/subsidie-energiebesparing-eigen-huis.

Warmtefonds
De Rijksoverheid heeft een Warmtefonds in het leven geroepen. Met Het Warmtefonds wil men maandelijkse kosten van particulieren eigenaren voor de financiering van verduurzaming verlagen en ervoor zorgen dat zo veel mogelijk kan worden gefinancierd met de maandelijkse besparing op de energierekening. Met ingang van 3 februari 2020 komen in het Warmtefonds leningen beschikbaar met een looptijd van 20 jaar.  Door te kiezen voor een langere looptijd wordt het maandbedrag lager en is het voor meer woningeigenaren en VvE’s financieel aantrekkelijk om duurzame maatregelen te nemen. Daarnaast kunnen dan ook VvE’s vanaf 8 appartementen gebruik maken van de VvE Energiebespaarlening.

Rotterdam
Ook op de website www.rotterdamenergiebesparing.nl van de gemeente Rotterdam vindt informatie over het energiezuiniger maken van uw woning en Rotterdamse regelingen. In Rotterdam is er ook een groenedaken en een waterbergingssubsidie mogelijk. Lees er >>> HIER <<< meer over.

TIP! Veel praktische informatie is te halen en er is veel te zien aan (isolatie)materialen in de woonwijzerwinkel op Heijplaat. 

Weblinks:
Energiesubsidiewijzer van Milieucentraal
www.milieucentraal.nl/energie-besparen/energiezuinig-huis/financiering-energie-besparen/subsidie-energiebesparing-eigen-huis
www.milieucentraal.nl 
www.rotterdamenergiebesparing.nl
www.woonwijzerwinkel.nl
www.energiebespaarlening.nl
www.rvo.nl/subsidies-regelingen/investeringssubsidie-duurzame-energie