euro-teken
Bent u woningeigenaar en heeft u vanaf 15 augustus (2019) voor uw woning minimaal 2 energiebesparende isolatiemaatregelen laten uitvoeren? Vraag dan de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) voor eigenaar én bewoner aan. Dit doet u bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl).

Meer informatie over subsidies kunt u vinden op de website van Milieucentraal: subsidie energiebesparing eigen huis en www.verbeterjehuis.nl. Wilt u als Vereniging van Eigenaren (VvE) energie besparen in uw gebouw en appartement(en)? Vraag dan de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) aan. Ook dit doet u bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl).

Huis isoleren? Krijg tot 10.000 euro subsidie
Ga je binnenkort je huis isoleren en ben je van plan om minstens twee grote maatregelen te treffen? Vanaf september kunnen woningeigenaren weer gebruik maken van de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH). Daarvoor stelt de overheid 84 miljoen euro beschikbaar >>> HIER <<< de link met meer informatie.

De subsidie is bedoeld om meer mensen te stimuleren om energiebesparende isolerende maatregelen te nemen. Denk bijvoorbeeld aan vloerisolatie en gevelisolatie of het plaatsen van hoogrendementsglas (HR++). Per woning kun je maximaal 10.000 euro subsidie krijgen. Als woningeigenaar kun je ongeveer 20 procent van de kosten gesubsidieerd krijgen, op voorwaarde dat je de werkzaamheden door een deskundig bedrijf laat uitvoeren.

VvE’s kunnen nog gebruikmaken van deze regeling tot en met 31 december 2022, kijk voor meer informatie op op de website van de RVO: www.rvo.nl/subsidie-en-financieringswijzer/seeh 

Warmtefonds
De Rijksoverheid heeft een Warmtefonds in het leven geroepen. Met Het Warmtefonds wil men maandelijkse kosten van particulieren eigenaren voor de financiering van verduurzaming verlagen en ervoor zorgen dat zo veel mogelijk kan worden gefinancierd met de maandelijkse besparing op de energierekening. Met ingang van 3 februari 2020 komen in het Warmtefonds leningen beschikbaar met een looptijd van 20 jaar.  Door te kiezen voor een langere looptijd wordt het maandbedrag lager en is het voor meer woningeigenaren en VvE’s financieel aantrekkelijk om duurzame maatregelen te nemen. Daarnaast kunnen dan ook VvE’s vanaf 8 appartementen gebruik maken van de VvE Energiebespaarlening.

Rotterdam
Ook op de website www.rotterdamenergiebesparing.nl van de gemeente Rotterdam vindt informatie over het energiezuiniger maken van uw woning en Rotterdamse regelingen. Kijk >>> HIER voor alle subsidies en financieringen op een rij.

In Rotterdam is er ook een groenedaken en een waterbergingssubsidie mogelijk. Lees er >>> HIER <<< meer over.

TIP! Veel praktische informatie is te halen en er is veel te zien aan (isolatie)materialen in de woonwijzerwinkel op Heijplaat. 

Weblinks: