Het Rotterdams Milieucentrum organiseert sinds 2010 de cursus Milieucoach. Het is een praktische cursus van 4 avonden over energiebesparen en duurzaamheid in eigen huis met veel aandacht voor hoe je deze informatie kan overbrengen. Een nieuwe cursus start op woensdagavond 25 maart en de vervolgavonden zijn op woensdagavonden 1, 8 en 15 april (in Centrum de Middenweg) in Bergpolder. Aanmelden via info@rotterdamsmilieucentrum.nl.

Cursus op zuid (bijna vol)
Ook op Rotterdam zuid begint er weer een cursus Milieucoach op de maandagochtenden 16, 30 maart en 6 en 20 april. Lokatie: Nelson Mandela school-lokatie Tweebos, Christiaan de Wetstraat 118, 3072 VP Rotterdam. Deze cursus is bijna vol!.

Na afloop ontvangen de deelnemers het certificaat Milieucoach. In totaal werden er meer dan 350 bewoners (!) opgeleid tot milieucoach die voorlichtingen gaven in de Rotterdam wijken.

Certificaat
Met het certificaat gaan de Milieucoaches voorlichting geven in hun eigen netwerk. Zoals in de straat straat of buurt, bij een vereniging of in de kamer van de wijk. De Milieucoaches maken hierbij gebruik van een e.koffer vol demonstratiemateriaal, de besparingsladder en de opZuinig!-quiz. De cursus Milieucoach is gratis. De cursussen gaan naast energie besparen ook over het gezamenlijk opwekken van duurzame energie en het betrekken van uw (mede-)bewoners. Dus de cursus Milieucoach is uiterst geschikt voor Vereniging van Eigenaren (VVE) en voor huurders – bewonersgroepen!

3 promotiefilmpje Milieucoaches