kio-7009 Het Rotterdams Milieucentrum organiseerde sinds 2010 de cursus Milieucoach, deels bekostigd door de gemeente Rotterdam. Het was een praktische cursus van 4 avonden over energie – en duurzaamheid in eigen huis met veel aandacht voor hoe je deze informatie kan overbrengen. Na afloop ontvingen de deelnemers het certificaat Milieucoach. In totaal werden er meer dan 350 bewoners (!) opgeleid tot milieucoach die voorlichtingen gaven in de Rotterdam wijken.

Helaas stop de gemeente Rotterdam met de financiering van de cursussen en voorlichtingen over energie in de wijken. De gemeente wil op andere (en wellicht) betere manieren bewoners gaan bereiken met de ‘energieboodschap’

Certificaat
Met het certificaat konden de Milieucoaches voorlichting geven in hun eigen netwerk. Zoals in de straat straat of buurt, bij een vereniging of in de kamer van de wijk. De Milieucoaches maakten hierbij gebruik van een e.koffer vol demonstratiemateriaal, de besparingsladder en de opZuinig!-quiz. De cursus Milieucoach was gratis. De cursussen gingen naast energie besparen ook over het gezamenlijk opwekken van duurzame energie en het betrekken van uw (mede-)bewoners. Dus de cursus Milieucoach was uiterst geschikt voor Vereniging van Eigenaren (VVE) en voor huurdersgroepen!

3 promotiefilmpje Milieucoaches