Recycle stickerHoe zit het met afvalscheiden in Rotterdam?
In Rotterdam wordt plastic niet apart ingezameld. Wel staan er in de stad plasticcontainers en plastic kan ook worden afgegeven bij de Rotterdamse Milieuparken. Lees HIER meer over plastic. Ook GFT (Groente Tuin en Fruitafval) wordt in de meeste wijken nog niet huis aan huis opgehaald. In 2014 werd in Nesselande en Rozenburg GFT al ingezameld aan huis. Sinds 2015 doen ook Ommoord, Zevenkamp en Vreewijk mee. In 2016 gaan de gemeente ook in Prinsenland, ’s Gravenland, Hoogvliet en Overschie GFT apart inzamelen. De bewoners worden hier tijdig over geïnformeerd. De komende jaren wordt in heel Rotterdam GFT apart ingezameld. Lees HIER meer over GFT. afval.1

Milieuparken
U weet natuurlijk dat grofvuil, batterijen, (klein) chemisch afval, verfresten maar ook hout, bouwafval, tuinafval etc. apart moeten worden ingeleverd bij de milieuparken van Stadsbeheer (voorheen ROTEB). Batterijen, klein chemisch afval, verfresten kunt u niet zomaar in de vuilniszak of container doen. Er zitten stoffen in die zeer slecht voor het milieu zijn. Lees HIER meer over dit chemische afval … Voor het grofvuil kunt u ook een ophaal afspraak maken met de gemeente. Via deze pagina: grofvuil wegbrengen/laten ophalen.

Frituurvet
Oud frituurvet of – olie kunt u inleveren bij een groot aantal supermarkten of bij de milieuparken. Dit vet en olie kan worden hergebruikt als brandstof en het is heel slecht als het in het riool terecht komt. Die raakt verstopt door al dat vet. Maar ook schoonmaakdoekjes, vochtig toiletpapier, maandverband, tampons, condooms en kattenbakgrit NIET door de wc – gootsteen heenspelen! Kijk op www.rotterdam.nl/nietinhetriool voor meer informatie of lees de folder.

afval.2Glas en oude kleding
Ook glas kunt u apart inleveren. Hier staan speciale glascontainer voor in uw wijk en bij de meeste grotere supermarkten. Hier vindt u vaak ook ´kledingcontainers´ om oude kleding en schoenen in te doen. Doe de oude spullen wel altijd in een goed dichtgebonden zak.

Voor meer Rotterdamse afvalinformatie kijk op:
www.rotterdam.nl/afval